- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Casa de Insolventa Transilvania va distribui catre creditori un sfert din datorii

02 Mar, 12:41 • Redactia DailyBusiness
Casa de Insolventa Transilvania a administrat in 2010 companii a caror datorii se apropie de 800 milioane euro, cu active de 350 de mil. euro, urmand sa distribuie catre creditori peste 200 de mil. euro.
Casa de Insolventa Transilvania va distribui catre creditori un sfert din datorii

Suma de 200 mil. euro reprezinta 25% din totalul datoriilor, peste media europeana, potrivit reprezentantilor casei de insolventa.

Acestia au spus ca in 2010 fata de 2009 masa credala s-a majorat de peste 3 ori, in timp ce portofoliul de clienti a crescut cu 40%.

„Insolventa, desi foarte putin cunoscuta inainte de 2009, devine un proces din ce in ce mai popular, poate singurul in masura sa contribuie semnificativ la recuperarea datoriilor si salvarea de locuri de munca. Insolventa trebuie considerata mijloc de creare de business viitor si implicit de locuri de munca”, a declarat Andrei Cionca (foto), managing partner CITR.

„Creditorii care accepta diminuarea creantelor printr-un plan de reorganizare de succes au sansa de a recupera debitul prin business viitor corect si la standarde de performanta adaptate situatiei de criza economica in care ne aflam”, a adaugat Cionca.

Echipa CITR este alcatuita din 80 de specialisti, preponderent din domeniul juridic si economic, dar si din domenii conexe.

Investitiile CITR in 2010 au fost de 450.000 euro, 3 filiale noi devenind complet operationale pe parcursului anului trecut – Bucuresti, Timis si Brasov. In 2011, CITR si-a propuns sa continue politica de extindere teritoriala, investind in acelasi ritm in infrastructura societatii si in resursele umane.

De asemenea, incepand cu finele anului 2009, Casa de Insolventa Transilvania a realizat un parteneriat strategic cu societatea profesionala NNDKP (Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen) care vizeaza consolidarea serviciilor oferite de cele doua societati in sectorul restructurarilor si insolventei.

Astfel, CITR a preluat in 2010 circa 90 de proceduri din care 75% vor intra in procedura de reorganizare. 18 proceduri se afla deja in perioada de reorganizare niciun plan propus de catre CITR nefiind respins.

In ceea ce priveste evolutia companiei, CITR estimeaza o crestere de 2 ori a afacerilor administrate in urmatorii 2 ani.

CITR a gestionat pana in prezent un numar aproximativ de 500 de dosare de insolventa sau lichidare voluntara, la nivelul intregii tari.

Casa de Insolventa Transilvania coordoneaza in prezent proceduri pentru societati care activeaza intr-o gama larga de domenii: real-estate, retail, constructii, productie industriala, servicii, etc., remarcandu-se in ultimul an o crestere a debitorilor din domeniul imobiliar si retail.

Compania detine birouri in Bucuresti, Cluj, Alba Iulia, Arad, Brasov, Iasi, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Timisoara. Din portofoliul acesteia fac parte nume precum Leonardo, Flanco, Diverta, Tiago Malls, Boom, Fortus Iasi.

CITR a gestionat pana in prezent un numar aproximativ de 500 de dosare de insolventa sau lichidare voluntara, la nivelul intregii tari.