Finante-Banci

Ce aduce 2015: Cresterea salariului minim, TVA redus in turism, dar si amenzi mai mari pentru soferi

04 Jan, 15:42 • Redactia DailyBusiness
Noul an va aduce, inca din prima zi, cresterea salariului minim, un pret ceva mai mare la energie si majorarea amenzilor de circulatie, dar si o cota TVA mai mica in turism si un impozit redus aplicat companiilor pentru constructiile speciale.
Ce aduce 2015: Cresterea salariului minim, TVA redus in turism, dar si amenzi mai mari pentru soferi

Inca de la prima ora a noului an si imediat dupa izbucnirea artificiilor, populatia va incepe sa plateasca pentru electricitate un cost mai mare, pretul mediu al energiei electrice vandute la tarif reglementat urmand sa creasca cu 0,26%, ca urmare a majorarii valorii unor componente de pret ale tarifelor reglementate si a reducerii altora.

La randul lor, tot inca din prima zi 2015, soferii vor trebui sa fie mai atenti pe drumul spre casa, si pentru ca amenzile de circulatie vor fi din ianuarie mai mari, ca efect al majorarii salariului minim pe economie, indicator la care este raportat.

Salariul minim brut pe economie va urca de la 900 lei la 975 de lei din 1 ianurie 2015, iar aceasta majorare va antrena automat si cresterea cuantumului amenzilor rutiere, in conditiile in care un punct-amenda reprezinta 10% din salariul minim, scrie Mediafax.

Citeste si: Salariul minim ar putea creste la 1.050 lei in 2015