Ce le-a spus Basescu investitorilor germani

24 Jan, 09:24 • Redactia DailyBusiness
Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, in cadrul unui eveniment al Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane, ca este ultima data cand participa in calitate de presedinte, dar, dupa ce termina mandatul, s-ar putea sa participe in calitate de agricultor.
Ce le-a spus Basescu investitorilor germani

El a spus ca este o placere sa participe la evenimentele Camerei de Comert Romano-Germane, sa discute cu oameni care si-au pus mintea la contributie sa faca lucruri importante in economia romaneasca.

„Este ultima data cand particip la un astfel de eveniment in calitate de presedinte, dar s-ar putea sa particip in calitate de agricultor, dupa ce termin mandatul”, a spus in gluma seful statului.

In cadrul aceluiasi eveniment, seful statului a declarat ca investitiile germane in Romania depasesc 6 miliarde de euro, cel mai important lucru adus de germani tarii noastre fiind corectitudinea in afaceri.

„Am privit la evolutia schimburilor comerciale romano-germane, este o crestere extrem de importanta a exporturilor Romaniei catre Germania si, de asemenea, o crestere importanta a importurilor Germaniei”, a spus Basescu, citat de mediafax.ro.

Seful statului a aratat ca, pentru primele noua luni ale anului 2013, s-a inregistrat o crestere a exporturilor de 8,4% si o crestere a importurilor din Germania, de 6,5%, iar investitiile germane depasesc 6 miliarde de euro, ceea ce situeaza Germania pe locul trei in randul investitorilor din economia romaneasca.