Finante-Banci

Cea mai mare insolventa din Austria de la Al Doilea Razboi Mondial. Cum reactioneaza autoritatile

23 Jun, 16:28 • Redactia DailyBusiness
Austria va creste cheltuielile publice anuale cu 500 de milioane de euro pentru sprijini economia, dupa ce compania de constructii Alpine Holding, care activeaza si in Romania, a declansat cel mai mare caz de insolventa produs in tara dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.
Cea mai mare insolventa din Austria de la Al Doilea Razboi Mondial. Cum reactioneaza autoritatile

Insolventa Alpine, anuntata miercuri, a impovarat statul austriac cu pierderi din cauza garantiilor acordate companiei si pune in pericol 5.000 de locuri de munca, transmite Mediafax.

„In astfel de perioade, intrucat criza este departe de a se fi incheiat, trebuie sa mentinem o politica hotarata si sa luptam pentru fiecare loc de munca. Vom creste investitiile in economie cu 500 de milioane de euro, la 5 miliarde de euro „, a declarat cancelarul Werner Faymann.

Suplimentarea cheltuielilor se va face utilizand diverse fonduri de rezerva si va viza asigurarea de locuinte sociale, sprijin pentru ingrijirea copiilor, extinderea retelei de cale ferata si siguranta tunelurilor din tara.

Compania austriaca de constructii Alpine Bau a depus miercuri cererea de intrare in insolventa cu datorii de 2,6 miliarde de euro.

„Eforturile datornicului de a-si restructura datoriile in afara curtii au esuat”, a informat KSV, grupul care ii reprezinta pe creditori in procedurile de insolventa. „O finantare suplimentara de peste 400 milioane de euro ar fi fost necesara pentru a evita insolventa”, se mai arata in comunicatul KSV. 

Alpine Bau, a doua mare companie de constructii din Austria dupa Strabag, are datorii de 2,56 miliarde de euro, acesta urmand sa fie cel mai mare caz de insolventa inregistrat de Austria in ultimii 60 de ani, devansand falimentul grupului industrial A-Tec Industries AG in 2010 si al cooperativei de retail Konsum in 1995. 

Alpine este compania care a construit stadionul Allianz Arena din München, trei stadioane in Polonia pentru campionatul european de fotbal din 2012 si hidrocentrala Tsankov Kamak din Bulgaria.

In Romania, Alpine Bau construieste un tronson din Autostrada Arad – Nadlac si, de asemenea, a castigat contractul de reabilitare a tronsonului de cale ferata Sighisoara-Atel.