- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

CFR suplimenteaza cu 7 mil. euro un contract de proiectare acordat unei companii finlandeze

21 Dec, 18:17 • Redactia DailyBusiness
CFR a suplimentat cu 6,9 milioane de euro valoarea unui contract acordat companiei finlandeze Poyry pentru proiectarea reabilitarii tronsonului de cale ferata Simeria-Curtici-granita cu Ungaria, cu o lungime de 184 de kilometri, a anuntat, marti, Poyry.
CFR suplimenteaza cu 7 mil. euro un contract de proiectare acordat unei companii finlandeze

Contractul initial pentru segmentul de cale ferata Simeria-Curtici-granita cu Ungaria a fost semnat in noiembrie 2007, la o valoare de 14 milioane de euro, informeaza Mediafax.

Serviciile Poyry includ proiectarea lucrarilor de reabilitare, servicii pentru achizitii si asigurarea asistentei ethnice in timpul constructiei. Startul lucrarilor la tronsonul repectiv, parte a Coridorului IV Paneuropean, este programat pentru inceputul anului urmator, iar durata constructiei este estimata la cinci ani, potrivit unui comunicat al companiei.

Obiectivul modernizarii tronsonului de cale ferata este de a permite trenurilor sa circule cu o viteza de pana la 160 de kilometri pe ora.

Poyry a semnat in ultimii alte doua contracte in Romania, vizand servicii de proiectare si inginerie pentru constructia si reabilitarea de drumuri. Astfel, la sfarsitul lui 2007 Poyry a semnat un contract de 1,8 milioane de euro cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania pentru servicii de inginerie privind constructia tronsonului Cristian – Fagaras al autrostrazii Transilvania. In martie 2009 compania finlandeza a obtinut de la constructorul austriac Strabag doua contracte de proiectare, de 3,2 milioane de euro, pentru reabilitarea a doua drumuri in judetele Bihor si Satu Mare.

Poyry este o companie de consultanta si proiectare cu operatiuni internationale in domenii ca energie, industrie, infrastructura si mediu. Compania are 7.000 de angajati si birouri in circa 50 de tari.