Chevron a impartit cadouri si scrisori „de curtuoazie” catre 600 de elevi din Vaslui

15 Dec, 10:25 • Redactia DailyBusiness
Reprezentantii Chevron Romania au impartit rucsacuri cu rechizite, dulciuri si scrisori "de curtuoazie" catre 600 de elevi ai scolilor din comuna vasluiana Bacesti, unde compania petroliera a obtinut acordul de mediu pentru explorarea gazelor de sist.
Chevron a impartit cadouri si scrisori de curtuoazie catre 600 de elevi din Vaslui

Pe langa o punga cu dulciuri, rucsacurile impartite elevilor contin caietede limba romana, matematica si biologie, un penar si acuarele, precum si o scrisoare in care compania americana sustine, printre altele, ca „Chevron a fost intotdeauna un sustinator al educatiei” si este placerea companiei sa ofere „o mana de ajutor in realizarea activitatilor scolare de zi cu zi”.

„Derularea acestui program nu poate fi tratata ca o propaganda in ceea ce priveste gazele de sist. Distribuirea acelor rucsacuri cu rechizite si dulciuri s-a facut cu acordul directorului de scoala coordonatoare din comuna Bacesti”, a declarat purtatorul de cuvant al Chevron Romania, potrivit Mediafax.

Chevron a obtinut acordul de mediu pentru explorarea gazelor de sist in trei localitati vasluiene – comuna Bacesti, satul Paltinis, comuna Pungesti, sat Silistea si comuna Gagesti, sat Popeni. Pana in prezent, compania a inceput lucrarile pentru amenajarea platformei petroliere pe care urmeaza sa fie amplasata sonda de explorare a gazelor de sist doar la Pungesti.

Comuna vasluiana Pungesti, acolo unde reprezentantii Chevron lucreaza pentru amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de sist, a fost declarata zona speciala de siguranta publica.

Potrivit unui ordin al Jandarmeriei, in zonele in care au loc manifestari violente se impun masuri speciale. 
 
Mai multi cetateni din comuna vasluiana Pungesti au afirmat ca reprezentantii Jandarmeriei comit o serie intreaga de abuzuri si ca oamenii nu sunt lasati sa iasa din case fara sa fie perchezitionati si chestionati.

La fiecare casa sta cate un jandarm. Nici in drum nu avem voie sa iesim fara sa dam socoteala jandarmilor. Nu intelegem pe cine apara ei aici, in slujba cui actioneaza”, a declarat un locuitor din Pungesti. 

Obligarea de catre jandarmi a taranilor din Pungesti sa nu iasa din case sau patrunderea in casele lor fara autorizarea scrisa a unui judecator sunt abuzuri crunte care nu au mai avut loc in Romania din perioada stalinista, spune avocatul Iulian Urban. 

Citeste si
Cine a ordonat interventia jandarmilor la Pungesti
Pazim sonda americanilor cu bani publici. Cat economiseste Chevron cu Jandarmeria (Video)