- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a crescut cu peste 4% in primele 6 luni

02 Aug, 10:35 • Redactia DailyBusiness
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 4,4% in primul semestru din 2012 fata de perioada similara a anului trecut, potrivit Intitutului National de Statistica (INS).
Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a crescut cu peste 4% in primele 6 luni

Evolutia se datoreaza cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,7%),  vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+3,9%) si  vanzarilor de produse nealimentare (+1,9%).

Ca serie bruta, afacerile s-au majorat cu 4,1%, datorita cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+10,3%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+3,6%) si  vanzarilor de produse nealimentare (+1,3%).

[b]Iunie 2012  comparativ cu mai 2012[/b]

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna  iunie 2012, comparativ cu luna precedenta, a scazut pe ansamblu cu 1,1% datorita scaderii inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (-3,3%). Cresteri s-au inregistrat la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru  autovehicule, in magazine  specializate (+1,1%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun  (+0,9%).

Ca serie bruta, afacerile au scazut pe ansamblu cu 0,7%, datorita scaderilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (-2,8%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-0,1%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au crescut cu 1,6%.
  
[b]Iunie 2012  comparativ cu  iunie 2011[/b]

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2012, comparativ cu luna  iunie 2011 a crescut cu 4,0%, crestere datorata comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,0%), a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,1%) si a vanzarilor de produse nealimentare (+0,6%).

Ca serie bruta, afacerile au avansat cu 3,9% datorata cresterii  comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+10,2%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,4%). Vanzarile de produse nealimentare au scazut cu 0,1%.