- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul s-a majorat usor in iulie

04 Sep, 11:00 • Redactia DailyBusiness
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna  iulie 2012, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 0,6%, conform INS.
Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul s-a majorat usor in iulie

Evolutia se datoreaza cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+2,4%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,3%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru  autovehicule, in magazine specializate a scazut cu 0,5%.

Ca serie bruta, afacerile au crescut pe ansamblu cu 4,5%, datorita cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+8,7%), vanzarilor de produse nealimentare (+4,0%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun  (+1,7%).

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu  4,6 %, respectiv cu 4,4%.

In primele 7 luni, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut  fata de  perioada similara a anului trecut, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu  4,2%  si respectiv, cu 4,4%.