Computer Tomograf GE Healthcare, pus in functiune la Spitalul Judetean Arad

19 Oct, 15:23 • Redactia DailyBusiness
Spitalul Clinic Județean de Urgență din Arad are un al doilea Computer Tomograf funcțional. Aparatul Revolution Evo a fost achiziționat în primăvara acestui an de la GE Healthcare, iar acum a primit autorizația de funcționare de la C.N.C.A.N.
Computer Tomograf GE Healthcare, pus in functiune la Spitalul Judetean Arad

De astăzi Spitalul Clinic Județean de Urgență din Arad are un al doilea Computer Tomograf funcțional. În valoare de 3,7 milioane de lei, acesta a fost achiziționat din bani alocați de către Ministerul Sănătății în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, bani ce vor fi recuperați din fonduri europene.

Achiziția a inclus amenajarea și mobilarea structurii modulare în conformitate cu legislația în vigoare și o garanție full-service cu piese de schimb, pentru o perioadă de 5 ani.

„În ultimii patru ani am investit 90 de milioane de euro în sistemul de sănătate arădean, am modernizat majoritatea secțiilor de spital, am cumpărat 520 de aparate medicale pentru Spitalul Județean și am obținut finanțare pentru cinci spitale noi: Oncologie, Pediatrie-Matern, Psihiatrie Căpâlnaș, Psihiatrie Arad, Infecțioase Adulți, dintre care sunt lucrări în curs la Oncologie și Psihiatrie Căpâlnaș”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

„Echipamentul CT este însoțit de o construcție modulară pentru a putea fi folosit și pentru pacienții suspecți de infectare cu virusul SARS-CoV2, fără a fi nevoie ca pacienții să intre pe secțiile unității sanitare înainte de a avea un diagnostic clar. Modul în care este stabilit circuitul pacienților și al personalului medical în cadrul structurii modulare reduce la minimum riscul de expunere la virus. Echipamentul are o sensibilitate ridicată la detectarea și evaluarea anomaliilor pulmonare în fază incipientă. Datorită software-ului avansat de postprocesare, acesta poate efectua tomografierea segmentată automată a plămânilor și a căilor respiratorii, analiza cantitativă a parenchimului și evaluarea eficientă a gravității unei pneumonii”, a explicat dr. Oana Amza, medic șef Laborator Imagistică și Radiologie Medicală.

Aplicațiile Revolution EVO permit medicilor să furnizeze asistență de diagnostic precisă pentru pacienții care au afecțiuni preexistente: patologii cerebrale, cardiovasculare, hepatice, colonice și oncologice.