Corlatean: Si romanii si francezii si olandezii vor pierde din cauza amanarii aderarii la Schengen

14 Dec, 11:40 • Redactia DailyBusiness
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, vineri, ca nu numai romanii, dar si francezii, germanii sau olandezii vor pierde, din punct de vedere economic, din cauza amanarii aderarii Romaniei la Spatiul Schengen.
Corlatean: Si romanii si francezii si olandezii vor pierde din cauza amanarii aderarii la Schengen

1Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, vineri, ca nu numai romanii, dar si francezii, germanii sau olandezii vor pierde, din punct de vedere economic, din cauza amanarii aderarii Romaniei la Spatiul Schengen.’, ‘
Intrebat de jurnalistii de la postul de radio France Inter daca i se pare grava decizia de la Consiliul JAI de amanare a discutiei privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, ministrul de Externe a precizat ca Bucurestiul si-a facut treaba.

„Avem libertatea de circulatie, care este o valoare fundamentala a UE. O avem de la 1 ianuarie 2007. Dar se amesteca atat de des doua lucruri care sunt complet diferite. Imigratia ilegala provenind din exteriorul UE e complet diferita de libertatea (de circulatie – n.r.) din interiorul UE. In plus, noi ne-am facut toata treaba”, a spus Titus Corlatean, intr-un interviu acordat France Inter.

El a reamintit faptul ca Romania a investit „mai mult de un miliard de euro pentru a avea o frontiera securizata”. Totodata, seful diplomatiei a precizat ca, potrivit rapoartelor agentiei europene Frontex, „95% din imigratia ilegala provine de la frontierea de sud si nu de la frontiera de est”, relateaza Mediafax.