Finante-Banci

Crețu (Visa Europe): Valoarea tranzacțiilor contactless a crescut de 50 de ori, în anul fiscal 2015

28 Jan, 15:37 • Redactia DailyBusiness
Contactless reprezintă viitorul plăților electronice în România, acest tip de tranzacții crescând de 50 de ori ca valoare, anul trecut, a declarat, joi, Cătălin Crețu, director regional pentru România, Croația, Malta și Slovenia al Visa Europe, într-o conferință de presă.
Crețu (Visa Europe): Valoarea tranzacțiilor contactless a crescut de 50 de ori, în anul fiscal 2015

„Dacă în anii ’90 cardurile erau folosite preponderent pentru retrageri de numerar, acum sunt utilizate tot mai frecvent pentru plăți în magazine. Peste două treimi dintre plățile cu carduri Visa sunt sub 100 de lei, ceea ce arată obișnuința de a plăti zilnic cu cardul, chiar și sume mai mici. Din acest punct de vedere, contactless reprezintă viitorul imediat pentru plățile electronice în România pentru că face mult mai rapide plățile de mică valoare, iar creșterea acestui tip de tranzacții de 50 de ori ca valoare în anul fiscal 2015 este doar începutul succesului acestei tehnologii’, a spus Crețu, potrivit Agerpres.

Cheltuielile totale pe cardurile Visa emise în România s-au majorat în anul fiscal 2015 cu 13%, la aproximativ 24 miliarde euro, în contextul în care valoarea plăților realizate direct la comercianți a crescut cu 20%, de două ori mai rapid decât retragerile de numerar.