- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

CSA a aprobat schimbarea denumirii Omniasig Asigurari de Viata in Axa Life Insurance

08 Sep, 12:43 • Redactia DailyBusiness
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a aprobat, la finele lunii august, schimbarea denumirii Omniasig Asigurari de Viata in Axa Life Insurance, companie preluata de grupul francez Axa de la Vienna Insurance Group (VIG) la inceputul acestui an.
CSA a aprobat schimbarea denumirii Omniasig Asigurari de Viata in Axa Life Insurance

In luna ianuarie, grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a anuntat ca a ajuns la o intelegere cu grupul francez Axa, cel mai mare asigurator european, pentru vanzarea Omniasig Asigurari de Viata.

La acea data, societatea era controlata de Omniasig VIG – 50%, TBIH Financial Services Group NV (Olanda) – 49,98% si VIG (Austria) – 0,012%.

Ulterior, Omniasig VIG si-a majorat cota la 99,98% in structura actionariatului Omniasig Asigurari de Viata, conform Mediafax.

La randul ei, Omniasig este controlata de VIG, care detine o participatie de 98,859% din capitalul social de 206,48 milioane de lei al asiguratorului roman.

VIG este prezent cu o cota de 60% in capitalul social al TBIH Financial Services Group.

Potrivit datelor Registrului Comertului, valabile la 18 august, Axa Life Insurance are un capital social de 36,45 milioane de lei si este controlata de Societe Beaujon (Franta) – 99,9% si AXA Participations 2 – 0,01%.

Axa Life Insurance si-a inceput activitatea in decembrie 1997. Anul trecut, subscrierile companiei au totalizat 25,76 milioane de lei, comparativ cu 50,76 milioane de lei in 2008.

Operatiunile Axa in Romania sunt conduse de Violeta Ciurel, fost director general al ING Asigurari de Viata pana in 2004, care inlocuit-o pe Zlatka Cular, numita in aceasta pozitie la finele anului 2007, a anuntat, miercuri, asiguratorul roman.

Ciurel a fost numita in aceasta functie la inceptul acestei luni.

Axa este cel mai mare asigurator din Europa. Asiguratorul francez a intrat pe piata din Europa Centrala si de Est in 2006, cand a achizitionat divizia Winterthur a Credit Suisse.

Fondat in 1816 sub denumirea Mutuelle de L’assurance contre L’incendie (Ancienne Mutuelle), grupul francez s-a extins printr-o serie de achizitii si a adoptat, in 1982, denumirea Axa Group.

In primele sase luni ale acestui an, AXA a inregistrat venituri de 49,9 miliarde de euro.