Cum vrea Guvernul sa scada numarul saracilor cu 400.000 pana in 2020

04 Jan, 15:47 • Redactia DailyBusiness
Unul din cinci romani, adica aproape cinci milioane de persoane, se confrunta cu saracia, iar Guvernul vrea sa micsoreze cu 400.000, pana in 2020, numarul celor din aceasta categorie, potrivit proiectului Strategiei nationale privind reducerea saraciei, pus in dezbatere publica de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV).
Cum vrea Guvernul sa scada numarul saracilor cu 400.000 pana in 2020

Proiectul de strategie propune, in acest context, un cadru conceptual bazat pe crearea de locuri de munca si asigurarea unor oportunitati pentru persoanele sarace, precum si promovarea egalitatii de sanse in sferele economice si sociale pentru grupuri vulnerabile. Astfel, initiatorii proiectului propun ca Guvernul sa implementeze masuri concepute sa dezvolte capacitatea de generare de venituri a celor mai saraci 4,8 milioane de romani, astfel incat veniturile acestora sa creasca mai repede decat venitul mediu.

„Acest lucru inseamna dezvoltarea aptitudinilor, a educatiei si experientei pe piata fortei de munca a celor saraci din punct de vedere al venitului, cresterea ratei de ocupare a acestui segment al populatiei, si implementarea unor masuri care ar spori platile relative pentru grupul tinta. O abordare similara se aplica celorlalte active ale gospodariilor sarace, cum ar fi terenul si animalele. In mod complementar, am propus ca Guvernul sa vizeze reducerea saraciei printr-o alocare mai ampla si mai specifica a cheltuielilor cu protectia sociala pentru segmentul cel mai sarac al populatiei”, se arata in proiect, potrivit Mediafax.