Dan Sova: Contractul cu Bechtel a fost reziliat

30 May, 08:26 • Redactia DailyBusiness
"Negocierile la Bechtel s-au incheiat. Contractul a fost reziliat in aceasta seara. Suma pe care o datoram, conform contractului pentru reziliere, este de 37,2 milioane euro, cu tot cu TVA", a anuntat ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova, miercuri seara, intr-o emisiune la Realitatea TV.
Dan Sova: Contractul cu Bechtel a fost reziliat

Ministrul a precizat ca a inceput negocierile cu compania americana Bechtel la inceputul lunii februarie. „Este o performanta sa reusesti – va poate confirma orice avocat serios din aceasta tara – ca din februarie pana la sfarsitul lunii mai sa reusesti rezilierea unui contract de asemenea proportii, cu asemenea vechime, cu asemenea complicatii. Eu am dat initial termenul de 30 aprilie, am crezut ca se va termina, dar lucrurile pe santier au fost mult mai complicate; inginerul de santier, consultantul in contract ne-a dat procesul verbal final pe acest contract de-abia pe 29 aprilie”, a povestit el, citat de [url=http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-14899797-dan-sova-contractul-bechtel-fost-reziliat-aceasta-seara-suma-care-datoram-este-37-2-milioane-euro.htm]Hotnews[/url]

Cu privire la costul rezilierii contractului, de 37,2 milioane euro, ministrul a spus ca acesta reprezinta „sume care sunt datorate pentru lucrari pe care le-au mai facut ei”. „Vreau sa va spun ca penalitatile sunt de ordinul a catorva milioane de euro, restul sunt restante din lucrari, paza de santier, conservare de lucrari, deci ce s-a facut acolo. Normal ca ei au cerut initial mult mai mult, dar dupa aceea, impreuna cu consultantul, cu avocatii, cu oamenii de la CNADNR – dl director Mircea Pop a avut o contributie foarte importanta aici – toti oamenii acestia au pus pe masa si datoriile Bechtel catre CNADNR. Si atunci s-a discutat si s-a ajuns la o suma, spun eu, normala si modesta”, a declarat Sova.