Finante-Banci

Datoriile bancilor spaniole la BCE au crescut cu aproape 80% in iulie

13 Aug, 18:14 • Redactia DailyBusiness
Datoriile bancilor spaniole catre Banca Centrala Europeana (BCE) au crescut in luna iulie la valoarea record de 130,2 miliarde de euro, cu 77,7% mai mare decat in aceeasi perioada din 2009. Aceasta crestere subliniaza dificultatile acestor institutii de credit in a se finanta de pe piete, potrivit declaratiilor oficialilor Bancii Spaniei, citati de AFP.
Datoriile bancilor spaniole la BCE au crescut cu aproape 80% in iulie

Datoria bancilor spaniole catre BCE din iulie este cu 77,7% mai mare decat cea din aceeasi luna a anului trecut. Fata de iunie, cresterea este de 3,1%, relateaza Mediafax.

Bancile din Spania au primit aproape 30% din sumele totale imprumutate de BCE in zona euro in iulie, de 447,5 miliarde de euro (496,7 miliarde euro in iunie si 603,9 miliarde euro in iulie 2009).

Institutiile de credit spera sa recastige increderea pietelor in urmatoarele luni, mizand pe rezultatele testelor de stres efectuate la sfarsitul lunii trecute. Evaluarea a fost caracterizata ca „foarte pozitiva” de catre Banca Spaniei, chiar daca cinci case de economii nu au trecut testele. Evaluarea a acoperit 95% din sistemul financiar spaniol, comparativ cu 50-60% in alte state europene.