- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Deputatii din Comisia economica au adoptat OUG 50, cu 98 de amendamente

06 Oct, 11:21 • Redactia DailyBusiness
Deputatii din Comisia economica au adoptat marti cu unanimitate de voturi OUG 50 privind contractele de credit pentru consumatori, impreuna cu 98 de amendamente la prevederile initiale ale acesteia, scrie mediafax.biz.
Deputatii din Comisia economica au adoptat OUG 50, cu 98 de amendamente

Potrivit unui amendament admis de deputatii din Comisia pentru politica economica, va fi interzisa majorarea unilaterala de catre creditor a comisioanelor, taxelor, tarifelor, spezelor bancare sau a oricaror altor costuri aferente contractului, cu exceptia costurilor impuse prin legislatie, relateaza Hotnews.ro.

Potrivit aceleiasi publicatii, se interzice introducerea si perceperea unilaterala de catre creditor de noi taxe, comisioane, tarife, speze bancare sau orice alte costuri aferente contractului, cu exceptia costurilor specifice unor servicii suplimentare solicitate in mod expres de consumator, neprevazute in contract si care nu erau oferite consumatorilor la data incheierii acestuia. Aceste costuri neprevazute vor fi percepute numai pe baza unor acte aditionale acceptate de consumator, fiind exceptate costurile impuse prin legislatie.