Finante-Banci

Economia britanica „iese de la terapie intensiva”

24 Jun, 12:37 • Redactia DailyBusiness
Economia britanica iese de la "terapie intensiva", se arata intr-un discurs pregatit de ministrul de Finante al Marii Britanii, George Osborne, pentru un eveniment care va avea loc miercuri si obtinut de presa.
Economia britanica iese de la terapie intensiva

Ministrul va prezenta miercuri o evaluare a finantelor guvernului si informatii despre planuri pentru reducerea cheltuielilor cu 11,5 miliarde de lire sterline (13,5 miliarde de euro). De asemenea, ministrul va anunta o strategie privind utilizarea fondurilor economisite prin reducerile de cheltuieli pentru investitii in educatie, cercetare, drumuri si cai ferate, care sa sustina „revenirea Marii Britanii in prima liga economica”.

„Marea Britanie trece de la faza de salvare la cea de recuperare. Economia iese de la terapie intensiva, dar trebuie sa consolidam aceasta recuperare”, se arata in discurs.

„Economisim bani de la ajutoare sociale si de unde se face risipa pentru a investi in drumuri, cai ferate si educatie, care vor ajuta economia in viitor”, potrivit sursei citate de Mediafax.

Citeste si
Iesirea Marii Britanii din UE ar exclude tara din acordul de comert liber cu Statele Unite
Frica englezilor: Cati romani si bulgari au ajuns in Marea Britanie pana in 2012
FMI cere Marii Britanii sa relaxeze masurile de austeritate