- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Euro nu poate supravietui fara Germania

02 Sep, 14:24 • Redactia DailyBusiness
Moneda euro nu ar fi catusi de putin posibila fara Germania, tara care a avut un rol decisiv in crearea acesteia, sustine premierul Mariano Rajoy (foto).
Euro nu poate supravietui fara Germania

Intrebat in legatura cu perceptia potrivit careia exista un triunghi format din Franta, Spania si Italia, in vreme ce Germania pare sa adopte o alta cale, Mariano Rajoy declara ca Europa nu poate fi cladita fara consensul general, si ca ar fi foarte greu sa se avanseze in procesul integrarii europene, daca nu exista intelegere tocmai intre statele membre care au si cele mai importante economii.  

„Pot sa va asigur ca in chestiunile esentiale domneste un acord intre Spania, Franta, Italia si Germania”, a asigurat premierul spaniol. Mariano Rajoy a mai spus, cu privire la propunerea presedintelui francez François Hollande referitoare la o uniune a datoriilor din zona euro, ca acesta ar fi ultimul pas, dupa o uniune fiscala, insa nu este in niciun caz vorba de un plan asupra caruia se poate decide de pe o zi pe alta, si prin urmare nu este o chestiune ce trebuie discutata in aceste momente, noteaza Agerpres.

„Responsabilitatea pentru procesul european le revine tuturor europenilor”, a mai declarat seful executivului de la Madrid