Finante-Banci

Euronet lanseaza in premiera in Romania ATM-urile multi-valutare

09 Dec, 13:12 • Redactia DailyBusiness
În premieră în țară, Euronet România anunță adăugarea serviciului de eliberare valută la rețeaua sa independentă de ATM-uri din București, care cuprinde în momentul de față aproximativ 130 de terminale.
Euronet lanseaza in premiera in Romania ATM-urile multi-valutare

Bancomatele care eliberează atât EURO cât și RON sunt amplasate în zone convenabile din centrul
Bucureștiului, de exemplu în zonele pietonale, marile hoteluri și centre comerciale, dar și în centrul istoric al capitalei.
 

„Accesul non stop la ATM-urile
multi-valutare le oferă deținătorilor de carduri în moneda națională flexibilitatea de a retrage valută din conturile în RON. Rețeaua independentă de bancomate a Euronet este
prima rețea de ATM-uri din țară care oferă acest serviciu”, a precizat Dimitris Verikios,
Director General Regional Euronet.
 

ATM-urile multi-valutare oferă cursuri de schimb competitive, cu o procedură rapidă într-un singur pas, consumatorii având o modalitate securizată și transparentă de retragere a fondurilor în valută.

Posibilitatea de a retrage valută în țară elimină problemele cu care se pot confrunta consumatorii atunci când se deplasează în străinătate, fără să aibă la ei sume în moneda locală sau informații despre cursurile de schimb.

Deținătorii de carduri care economisesc
în euro sau debitorii care își rambursează creditele în euro sunt de asemenea beneficiari potențiali/viitori ai acestui nou serviciu.
 

Rețeaua globală de plăți a Euronet este extensivă – incluzând 21.128 ATM-uri, aproximativ 96.000 de terminale POS-uri și un portofoliu în creștere de servicii
externalizate de carduri de credit și debit, care sunt
administrate în 49 de țări; soluții software pentru carduri; o rețea de procesare prepaid de
aproximativ 665.000 de terminale POS la aproximativ 312.000 locații în 34 de țări; o rețea de transfer de bani de tip consumator-consumator în aproximativ 287.000 de locații ce deservesc 147 de țări. Având sediul în Leawood, Kansas, USA, și 56 de birouri locale, Euronet deservește clienți în aproximativ 165 de țări.