- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

EximBank a acordat o garantie de 1,5 mil. euro companiei Nutrientul

15 Nov, 14:32 • Redactia DailyBusiness
EximBank a acordat companiei bihorene Nutrientul SA o garantie de 1,5 milioane de euro necesara accesarii unui credit destinat achizitionarii de materii prime pentru productia de furaje, a anuntat luni banca.
EximBank a acordat o garantie de 1,5 mil. euro companiei Nutrientul

Cu EximBank drept garant, Nutrientul, al treilea producator de furaje concentrate si hrana pentru animale din Romania, va putea accesa o finantare de circa 14 milioane de lei de la o alta banca comerciala.

Garantia pentru Nutrientul SA acopera aproape 48% din valoarea creditului pe care il va angaja societatea si este acordata pentru o perioada de 12 luni.

„Activitatea bancii noastre pe segmentul garantiilor de stat a inregistrat o evolutie semnificativa, valoarea garantiilor emise in primele noua luni ale acestui an fiind cu peste 16% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut”, a spus Ionut Costea, presedintele EximBank.

EximBank a modificat recent procedurile de acordare a garantiilor de stat de pana la 1,5 milioane de euro astfel incat dupa aceasta operatiune sunt solicitate mai putine documente, iar timpul de raspuns se reduce la numai 10 zile, fata de o luna cat dura inainte de aceasta schimbare.

Pachetul de finantare al bancii cuprinde atat credite standard pentru activitatea curenta sau pentru investitii, cat si produse specifice cu caracter de ajutor de stat: credite cu dobanda subventionata si compensarea partiala a dobanzii care permite recuperarea a pana la 50% din dobanda platita pentru creditele de investitii in lei contractate de la banci.