Faidy, CCIFR: Romania trebuie sa renunte la economia „low cost”, bazata pe costuri mici cu angajatii

07 May, 16:09 • Redactia DailyBusiness
Romania are nevoie sa se transforme dintr-o economie "low cost", bazata doar pe costuri reduse cu forta de munca, intr-o economie competitiva, daca vrea sa se dezvolte si sa atraga noi investitii, a declarat, joi, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Frantei in Romania (CCIFR), Eric Faidy (foto).
Faidy, CCIFR: Romania trebuie sa renunte la economia low cost, bazata pe costuri mici cu angajatii

CCIFR a lansat, joi, Cartea Alba a Competitivitatii, in care arata ca trecerea la o economie competitiva se poate realiza prin punerea in practica a unor masuri concrete in opt domenii prioritare, formare, inovatie, piata muncii, infrastructura, energie, agricultura, piete financiare si turism. Pentru cele opt domenii prioritare, CCIFR a facut 52 de propuneri.

„Daca in trecut costul scazut de productie reprezenta una dintre atractiile majore pentru investitorii straini, acest lucru nu mai este valabil acum. Romania este in acel moment de dezvoltare in care ar trebui sa puna in practica o strategie prin care sa se transforme dintr-o tara low cost intr-o tara competitiva. In felul acesta companiile vor dezvolta proiecte pe termen lung, vor crea locuri de munca, vor mari salariile. Iar acest lucru este valabil si pentru companiile romanesti si pentru cele cu capital strain. Toate companiile vor dezvoltare pe termen lung”, a spus Faidy, potrivit Mediafax.