- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

FGCR a acordat in primul semestru garantii de 144 mil. euro

22 Jul, 13:44 • Redactia DailyBusiness
Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) a acordat in primele sase luni garantii in valoare de 144 milioane de euro pentru accesarea fondurilor europene din agricultura, din care 66% pentru proiecte de investitii in sector.
FGCR a acordat in primul semestru garantii de 144 mil. euro

„In 2010 am observat o schimbare din punct de vedere al ponderii proiectelor, astfel ca daca anul trecut majoritare erau cele pentru productie, anul acesta ele au reprezentat doar 44%”, a declarat, joi, Veronica Toncea, presedintele FGCR, la seminarul Mediafax Talks about Romanian Agriculture.

Ea a spus ca, pana in prezent, garantiile FGCR au fost acordate catre 5.200 de beneficiari, dupa ce in 2009 numarul acestora a fost de 25.000.

Toncea a afirmat ca in acest an se observa o sustinere mai importanta din partea sistemului bancar a sectorului agricol.

„Observam un trend de crestere a sustinerii din partea bancilor a investitiilor din agricultura, ce se poate datora si acordurilor incheiate de Ministerul Agriculturii, FGCR si cinci unitati de credit, respectiv BCR, BRD, CEC, Alpha Bank si BANCOOP”, a declarat Toncea.