- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Finantarile BCR Leasing au crescut cu 25% la noua luni, la 280 mil. euro

05 Oct, 15:45 • Redactia DailyBusiness
BCR Leasing, a doua companie de profil de pe piata romaneasca dupa valoarea activelor finnatate, dupa UniCredit Leasing, a acordat in primele noua luni ale acestui an finantari in valoare de 280 milioane euro, in crestere cu 25% fata de perioada similara din 2006.
Finantarile BCR Leasing au crescut cu 25% la noua luni, la 280 mil. euro

Segmentul auto a avut cea mai mare pondere in suma contractata, a declarat, pentru NewsIn, Claudiu Stanescu, directorul general al BCR Leasing.

Compania se asteapta la finantari totale de 400 milioane euro pana la sfarsitul acestui an, a adaugat Stanescu. In structura portofoliului BCR Leasing, componenta auto are o pondere de 70%, in timp ce 20% reprezinta echipamente si utilaje, iar restul de 10% – imobiliare, inclusiv leasing pentru constructii de imobile si spatii comerciale.

„Pentru sfarsitul anului in curs, vrem sa ajungem la peste 9.200 de contracte incheiate si la o valoare a bunurilor finantate de 400 milioane euro, ceea ce ar insemna o crestere de 40% fata de anul trecut”, a mai spus Stanescu.

BCR Leasing a lansat, la Salonul International Auto Bucuresti (SIAB), o oferta de leasing prin care clientii pot cumpara un autoturism in leasing cu o dobanda fixa de 5,9% pentru primele sase luni de contract, dupa care dobanda este variabila. Oferta se deruleaza in perioada 5-31 octombrie.

BCR Leasing are o retea formata din 30 de sucursale si a finantat, anul trecut, bunuri de peste 355 milioane euro. Compania este prezenta pe piata romanesca a leasingului din 2001, ca subsidiara a Bancii Comerciale Romane, acum parte a grupului financiar Erste Bank.