Finante-Banci

Fiscul a confiscat bani si bunuri in valoare de peste 520 mil. lei in primele 11 luni

21 Dec, 14:02 • Redactia DailyBusiness
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a confiscat in primele 11 luni din 2010 bunuri si sume de bani in valoare de 521,3 milioane de lei si a aplicat amenzi in urma verificarilor de 380 milioane de lei, cu 20% peste nivelul din perioada similara a anului precedent, a anuntat institutia.
Fiscul a confiscat bani si bunuri in valoare de peste 520 mil. lei in primele 11 luni

Organele de inspectie fiscala si de control din cadrul ANAF au intocmit peste 9.200 de sesizari penale, cu 22,5% mai mult decat in primele 11 luni din anul 2009, pentru care au stabilit prejudicii de 6,3 miliarde de lei.

In vederea asigurarii colectarii creantelor fiscale, organele de inspectie fiscala si control ale ANAF au dispus peste 3.000 de masuri asiguratorii pentru suma de 5,1 miliarde de lei.

Totodata, ANAF, prin intermediul organelor sale de control – inspectia fiscala, Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor – a stabilit, in primele 11 luni, obligatii suplimentare de plata la bugetul de stat de 10,5 mld. lei (circa 2,45 mld euro), cu 70% mai mult comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent.

ANAF va prelua toate atributiile Autoritatii Nationale a Vamilor si Garzii Financiare, care vor fi desfiintate si transformate in structuri sau departamente fara personalitate juridica in cadrul ANAF coordoate de cate un vicepresedinte, reorganizare care va presupune reduceri de personal.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala este organ de specialitate al administratiei publice centrale, institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice. In cadrul ANAF se organizeaza si functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).