Finante-Banci

Fitch a imbunatatit ratingul Bancii Transilvania

08 Jun, 11:14 • Redactia DailyBusiness
Fitch Ratings a imbunatatit ratingul Bancii Transilvania pentru datoriile pe termen lung cu o treapta, la nivelul BB, si a confirmat calificativele UniCredit Tiriac Bank (BBB), ProCredit Bank Romania (BBB-) si Garanti Bank (BB+).
Fitch a imbunatatit ratingul Bancii Transilvania

Perspectivele ratingurilor Bancii Transilvania, UniCredit Tiriac Bank si ProCredit Bank Romania sunt stabile, in timp ce calificativul Garanti Bank este sub supraveghere pentru o posibila imbunatatire, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara, citat de Mediafax.

Fitch a imbunatatit totodata ratingul de viabilitate al Bancii Transilvania de la bb- la bb, iar pe cele ale Garanti Bank si ProCredit Bank Romania de la nivelul b la b+.

Ratingul Bancii Transilvania pentru datoriile pe termen lung este sustinut de ratingul de viabilitate, fiind influentat din acest motiv de aceiasi factori. Ratingul de sprijin, de nivel 5, si plafonul de sprijin de nivel „no floor” reflecta opinia Fitch ca Banca Transilvania nu se poate baza pe sprijin din partea statului, chiar daca acest lucru este posibil, situatia fiind similara pentru majoritatea celorlalte banci comerciale din Uniunea Europeana.

Revizuirea in sens pozitiv a ratingurilor Bancii Transilvania reflecta imbunatatirea capitalizarii, stabilizarea calitatii activelor si asteptarile Fitch ca preluarea Volksbank Romania va imbunatati franciza Bancii Transilvania.