Fiul lui Gaddafi a cerut sa fie executat imediat dupa ce a fost capturat

20 Nov, 13:55 • Redactia DailyBusiness
Seif al-Islam (foto), fiul fostului dictator libian Muammar Gaddafi, le ceruse combatantilor care l-au capturat sa il execute. "Seif al-Islam a fost arestat in cursul noptii de vineri spre sambata", in regiunea desertica Wadi al-Ajal, in sudul Libiei, a declarat Al-Ajmi al-Atiri, seful unei brigazi a CNT din orasul Zenten.
Fiul lui Gaddafi a cerut sa fie executat imediat dupa ce a fost capturat

„Primiseram informatii de la cineva care se ocupa de protectia lui Seif al-Islam. Ne spusese ca urma sa fuga in Niger”, a explicat al-Atiri.

„Am plecat cu doua echipaje, unul din Zenten si celalalt din Barguen. Pregatiseram o ambuscada si tocmai i-am auzit venind. Am observat doua masini, cu sase persoane la bord, inclusiv Seif al-Islam. Au opus putina rezistenta si am reusit sa ii arestam”, a mai spus acesta citat de [url=http://www.mediafax.ro/externe/seif-al-islam- Kadhafi -a-cerut-sa-fie-executat-imediat-dupa-ce-a-fost-capturat-8992094/]Mediafax[/url].

Seful brigazii CNT din Zenten a dorit sa mai faca unele precizari.

„Contrar a ceea ce a scris presa, Seif al-Islam nu a incercat sa ne ofere bani, ci ne-a cerut sa il impuscam in cap si sa ii ducem corpul la Zenten”, a precizat el, dezvaluind ca fiul fostului lider libian era ranit la o mana, avand trei degete amputate.

Seif al-Islam a explicat ca fusese ranit intr-un atac al NATO, la jumatatea lunii octombrie.

Libia a fost somata de oficialii UE [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/libia-somata-sa-il-predea-pe-fiul-lui-gaddafi-curtii-penale-internationale-70889/ ]sa il predea pe Seif al-Islam[/url] Curtii Penale Internationale (CPI). Fiul lui Muammar Gaddafi a fost arestat zilele acestea, in sudul Libiei.