Finante-Banci

Florin Balcan e noul Regional Credit Risk Director al Provident pentru Romania, Bulgaria si Ungaria

24 Apr, 11:00 • Redactia DailyBusiness
Compania de credite de consum Provident Financial Romania anunta numirea lui Florin Balcan (foto) in pozitia de Regional Credit Risk Director pentru Romania, Bulgaria si Ungaria.
Florin Balcan e noul Regional Credit Risk Director al Provident pentru Romania, Bulgaria si Ungaria

Florin Balcan este primul director roman cu responsabilitati regionale in cadrul International Personal Finance (IPF), grupul britanic din care face parte Provident, si este membru in boardul Provident Financial Romania, care are in componenta un ungur, doi britanici si alti sapte romani.

In varsta de 38 de ani, are o experienta de peste 17 ani acumulata in cadrul unor companii multinationale din domeniul financiar-bancar, ocupand diverse functii de conducere in Citibank Romania, Citibank Cehia sau PwC. Este specializat in dezvoltarea de strategii ample de management al creantelor si al riscului, precum si de crestere a performantelor portofoliului de clienti si de produse.

In ultimii 10 ani, Florin Balcan a activat in cadrul grupului Citibank, in pozitii strategice precum Business Planning Manager, Loans Product Manager, Collections Head, Portfolio Strategy and Scoring Head si Retail Risk Manager.

Noul Regional Credit Risk Director al Provident va coordona din Bucuresti dezvoltarea si implementarea strategiei de credit risk a companiei in toate cele trei tari, unde grupul IPF are in portofoliu 646.000 de clienti activi.

Provident Financial Romania este o institutie financiara nebancara inregistrata in Registrul General al Bancii Nationale a Romaniei si face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanti furnizori de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,6 milioane de clienti in sapte tari din Europa Centrala și de Est, precum și in Mexic. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din regiune si una dintre cele mai puternice 250 de companii internationale listate la Bursa din Londra.

In cei noua ani de prezenta pe piata locala, compania a investit in Romania peste 257 de milioane de euro si a contribuit la bugetul de stat cu taxe in valoare de peste 45 de milioane de euro. Provident are peste 850 de angajati in Romania si colaboreaza cu peste 3.700 de agenti independenti in 80 de orase din tara.