- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

FMI ar putea acorda noi imprumuturi pentru a tempera criza din zona euro

28 May, 12:01 • Redactia DailyBusiness
Fondul Monetar International (FMI) ar putea lua in considerare o noua alocare de Drepturi Speciale de Tragere (DST) pentru a ajuta la temperarea crizei datoriilor din zona euro, a declarat unul dintre directorii institutiei financiare internationale.
FMI ar putea acorda noi imprumuturi pentru a tempera criza din zona euro

„O posibilitate ar fi propunerea unei noi alocari de DST-uri. Aceasta ar reprezenta o injectie de lichiditate internationala”, a declarat Paulo Nogueira Batista, director al FMI care reprezinta Brazilia si alte opt state in consiliul Fondului, citat de Reuters si preluat de Mediafax.

FMI a transferat anul trecut catre cele 186 de state membre DST-uri de 250 de miliarde de dolari in efortul de a spori lichiditatea la nivel global in contextul crizei financiare, accesand astfel resurse neutilizate timp de 30 de ani.

Drepturile Speciale de Tragere reprezinta active de rezerva internationale create de FMI, folosite ca unitate de plata pentru imprumuturi.

Criza fiscala din zona euro a zguduit pietele financiare in ultimele saptamani, iar investitorii si analistii se tem ca masurile de austritate impuse de un program de stabilizare a pietelor de 750 de miliarde de euro, convenit de statele Uniunii Europene si FMI, ar putea afecta revenirea economiei.