- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

General Motors vrea sa cumpere finantatorul AmeriCredit pentru 3,5 miliarde dolari

23 Jul, 12:44 • Redactia DailyBusiness
General Motors va cumpara finantatorul auto american AmeriCredit pentru 3,5 miliarde de dolari, asigurandu-si astfel propria divizie financiara si anuland o parte din grijile pe care potentialii investitori le aveau inainte de anuntata listare la bursa a gigantului auto.
General Motors vrea sa cumpere finantatorul AmeriCredit pentru 3,5 miliarde dolari

Prin cumpararea AmeriCredit, General Motors ar avea o divizie proprie de finantare pentru prima oara din 2006 si sansa de a concura cu rivali condusi de Ford Co, care se afla intr-o crestere rapida, scrie Reuters.

Producatorii de masini Ford Motor si Toyota Motor detin companii de finantare captive care le permit sa ofere credite la dobanzi avantajoase dealerilor si cumparatorilor de masini, ceea ce ajuta la cresterea vanzarilor.

Miscarea lui General Motors lasa compania Crysler, controlata de Fiat SpA, singurul producator auto de talie mare fara un companie de credit captiva.

Statul american a cumparat 60,8% din GM in iulie 2009, pentru a salva compania de la faliment. De asemenea, guvernul canadian si un trust din Canada detin procente importante din General Motors