- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Geoana: Romania nu se poate baza pe faptul ca economia nationala va fi tractata de cele occidentale

11 Aug, 14:09 • Redactia DailyBusiness
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, apreciaza ca Romania nu poate reveni la o crestere economica pe "modelul economic al ultimilor 20 de ani", iar guvernantii nu se pot baza ca economia va mai fi "tractata" de cele occidentale, care vor "creste in ritmuri mediocre".
Geoana: Romania nu se poate baza pe faptul ca economia nationala va fi tractata de cele occidentale

„Nu am crezut in urma cu cativa ani, cand ne pregateam sa intram in Europa, ca vom parcurge o criza asa de profunda si care depaseste cu mult dimensiunea economica sau financiara. Este o criza structurala, este o criza de incredere, este o criza de proiect”, a declarat Mircea Geoana, citat de Mediafax.

El a apreciat ca Romania nu isi mai poate „permite” sa mearga pe modelul economic al ultimilor 20 de ani.

Presedintele Senatului a adaugat ca Romania nu se poate baza ca economiile occidentale sa „tracteze” economia nationala pentru a pune bazele unei cresteri economice.

„Am fost in America in ultimele zile si vreau sa va spun ca prognozele economice din SUA si pana in Europa de Vest sunt foarte sumbre. Nu ne putem astepta la o relansare economica tractati de economiile occidentale, pentru ca economiile occidentale vor creste in ritmuri mediocre si sunt mediocre”, a afirmat Geoana.