Germania ar putea utiliza avioane militare pentru a accelera deportările

21 Oct, 17:42 • Redactia DailyBusiness
Germania ar putea utiliza avioane militare de transport pentru a-i repatria pe solicitanții de azil ale căror cereri au fost respinse pentru a accelera ritmul deportărilor și a face față mai ușor crizei refugiaților.
Germania ar putea utiliza avioane militare pentru a accelera deportările

Guvernul cancelarului Angela Merkel a anunțat în mod repetat că vrea să accelereze atât procesarea cererilor de azil, cât și deportarea celor care nu au primit statut de refugiat, scrie presa germana, potrivit agentiei Reuters, preluata de Agerpres.

Merkel este sub o presiune tot mai mare din cauza modului în care gestionează criza, chiar unele voci din partidul său conservator dorind să impună limite pentru migrație. 

Citând surse regionale, Bild scrie că guvernul federal și 16 administrații de landuri iau în considerare accelerarea procesului de procesare a cererilor de azil, deportarea fără notificare prealabilă și utilizarea armatei în acest scop. 

O sursă din cadrul guvernului german a declarat că nu s-a ajuns la un acord privind un plan de acțiuni și că în prezent mai multe opțiuni sunt evaluate. 

Germania depune mari eforturi să facă față afluxului de circa 10.000 de migranți pe zi și așteaptă în total în acest an cel puțin 800.000 de refugiați. 

Bild scrie că numărul noilor cereri de azil îl depășește cu mult pe cel al deportărilor. Până la sfârșitul lui septembrie, 193.500 de persoane au fost înregistrate ca neavând un motiv valid pentru a solicita azil, scrie ziarul. 

De la începutul anului până în luna august, autoritățile germane susțin că au deportat 11.522 de persoane, față de 10.884 în întregul an 2014, relatează Bild. 

Cifrele guvernului indică faptul că deși mulți dintre cei care solicită azil în Germania fug de conflictele din Orientul Mijlociu, cel puțin o treime dintre ei sunt migranți economici din țările balcanice care au mici speranțe de a rămâne legal în țară. 

Un sondaj al Allensbach publicat miercuri arată că 54% dintre cei intervievați sunt foarte îngrijorați de situația refugiaților din Germania, față de 40% în luna august.