- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Germania sustie ca zona euro ar rezista unei iesiri a Greciei din uniunea monetara

11 May, 15:40 • Redactia DailyBusiness
Ministrul german de finante, Wolfgang Schaeuble (foto), a afirmat ca zona euro ar rezista unei iesiri a Greciei din uniunea monetara. Afirmatiile lui cresc presiunea asupra politicienilor eleni pentru formarea unui guvern, in cotextul opozitiei puternice a populatiei fata de austeritate.
Germania sustie ca zona euro ar rezista unei iesiri a Greciei din uniunea monetara

„Am invatat mult in ultimii doi ani si am dezvoltat mecanisme de protectie. Riscurile contagiunii la alte state ale zonei euro au fost reduse, iar zona euro pe ansamblu a devenit mai rezistenta. Ideea ca nu am putea reaction rapid la ceva ce se intampla pe termen scurt este gresita. Vrem ca Grecia sa ramana in zona euro. Dar trebuie sa vrea asta si sa-si accepte angajamentele. Nu putem forta pe nimeni”, a spus Schaeuble, intr-un interviu pentru cotidianul Rheinische Post, citat de [url=http://www.mediafax.ro/economic/ministrul-german-de-finante-zona-euro-ar-rezista-unei-iesiri-a-greciei-din-uniunea-monetara-9616300/]Mediafax[/url].

Liderul PASOK, Evangelos Venizelos, incearca vineri sa obtina sprijinul a suficiente formatiuni politice pentru a forma un guvern de unitate nationala. Grecia se afla in a cincea zi de impas postelectoral, dupa ce partidele clasate pe primele doua locuri in alegeri nu au reusit sa formeze guvern in aceasta saptamana, PASOK este al treilea in parlament dupa numarul de mandate.