- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Gigantul olandez Spar, la al doilea esec in Romania

18 Jun, 08:36 • Redactia DailyBusiness
Compania brasoveana care a deschis in franciza magazinele Spar in 2011 a lasat in urma datorii de peste 2,6 milioane de lei.
Gigantul olandez Spar, la al doilea esec in Romania

SC Retail D&I 2011 SRL, detinuta de familia Butum, a intrat in insolventa in martie anul acesta. Cel mai mare creditor al companiei este Directia Generala a Finantelor Publice Brasov, care are de recuperat 1,9 milioane de lei, reprezentand 70,7% din valoarea totala a creantelor. 

De asemenea, CEC s-a inscris la masa credasa pentru a recupera 650.655 de lei, adica 25,4% din valoarea totala a creantei, scrie Economica.net

Aceasta este cea de-a doua tentativa a lantului olandez Spar de a face afaceri pe plan local. A intrat in Romania pentru prima data in 2005, printr-o licenta de operare acordata fratilor Adrian si Floarea Cuc, detinatorii unuia dintre cei mai mari distribuitori de bunuri de larg consum din tara, Astral Impex.  

Spar este unul dintre cele mai puternice branduri de retail din Europa si a fost lansat in Olanda in anul 1932 de catre un comerciant local, Adriaan Van Well. In 2011, compania care opereaza patru formate de magazine (Spar, Eurospar, Spar Express si Interspar) a avut la nivel international vanzari de 1,36 de miliarde de euro. Lantul de retail opereaza 12.124 de magazine in 36 de tari ale lumii.