- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Grecia este pregatita sa ceara guvernelor din zona euro un credit punte

23 Apr, 13:12 • Redactia DailyBusiness
Grecia este pregatita sa ceara guvernelor din zona euro un credit punte, in conditiile in care obligatiunile in valoare de 11,3 miliarde dolari vor deveni scadente in urmatoarele doua luni, iar costurile imprumuturilor au atins cel mai ridicat nivel dupa 1998, a declarat un oficial din guvernul elen.
Grecia este pregatita sa ceara guvernelor din zona euro un credit punte

„Inca nu s-a luat vreo decizie in privinta creditului punte”, a precizat oficialul, sub rezerva anonimatului, relateaza Mediafax.

Investitorii asteapta ca Grecia sa stabileasca cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International conditiile accesarii unui mecanism de ajutor financiar de 45 de miliarde de euro. Discutiile ar putea dura trei saptamani, iar statul elen se confrunta cu riscul ca acordarea sprijinului sa nu fie acceptata pana in luna mai.

„Pentru a evita restructurarea datoriilor, Grecia trebuie sa faca eforturi enorme, insa chiar si atunci zona euro ar putea fi nevoita sa asigure sprijin suplimentar”, a afirmat Nick Kounis, analistul Fortis Bank Nederland.

George Papaconstantinou, ministrul elen de Finante, a declarat in aceasta saptamana ca aliatii din zona euro vor putea interveni lejer in sprijinul Greciei cu un imprumut punte.