Finante-Banci

Grecia va emite saptamana viitoare titluri de Trezorerie de 1,25 mld. euro

09 Jul, 17:52 • Redactia DailyBusiness
Grecia va lansa saptamana viitoare o emisiune de titluri de Trezorerie pe termen de sase luni, in valoare de 1,25 miliarde euro, a anuntat vineri agentia de administrare a datoriilor statului elen, citata de AFP si preluata de Mediafax.
Grecia va emite saptamana viitoare titluri de Trezorerie de 1,25 mld. euro

Revenirea Greciei pe pietele financiare, in luna iulie, pentru refinantarea datoriilor, a fost anuntata saptamana trecuta de catre ministrul de Finante, Georges Papaconstantinou, care a subliniat ca intoarcerea era „normala si previzibila”.

Papaconstantinou a aratat ca aceasta prima emisiune, dupa ce Grecia a beneficiat de planul de ajutor din partea UE si FMI, „nu reprezinta un test, fiind vorba de titluri pe termen scurt, destinate gestionarii normale a datoriei publice”.

Ministrul de Finante a precizat ca nu se teme ca nu exista cerere pentru astfel de titluri, adaugand ca emisiunile pe termen scurt sunt prevazute in acordul cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, prin care Grecia va primi imprumuturi de 110 miliarde euro pe parcursul a trei ani.