Greva spontana la Administratia Porturilor Maritime Constanta. Ce solicita angajatii

09 Apr, 11:38 • Redactia DailyBusiness
Cateva sute de angajati ai Companiei Nationale "Administratia Porturilor Maritime" Constanta (CNAPMC) au declansat, luni dimineata, o greva spontana si au blocat intrarile in sediul societatii, cerand demiterea directorului Aurelian Andrei Popa.
Greva spontana la Administratia Porturilor Maritime Constanta. Ce solicita angajatii

Potrivit prim-vicepresedintelui sindicatului din cadrul CNAPMC, Marian Stefan, principala revedicare a salariatilor din cadrul companiei este demisia sau demiterea directorului general, Aurelian Popa, „un om opac, adus aici pe alte criterii decat cele de crestere a productivitatii”, scrie Mediafax.

„De asemenea, vrea sa faca o externalizare a celor trei sucursale, iar noi nu intelegem motivatia. Aceasta companie, in 22 de ani, a functionat numai pe profit si consideram ca aceasta externalizare se face nu dupa criterii economice, ci clientelare. Suntem dezamagiti de aceasta incercare de a lua bani din avut public si transferarea lor in buzunare particulare”, a mai afirmat Marian Stefan, care a precizat ca salariatii spun ca nu vor pleca din fata sediului CNAPMC pana cand „vor fi auziti si li se va face dreptate”.

C.N. „Administratia Porturilor Maritime” S.A. Constanta are rolul de autoritate portuara pentru porturile maritime romanesti – Constanta, Midia si Mangalia si pentru portul turistic Tomis.