Hidroelectrica finalizeaza primul grup de productie a energiei dintr-un proiect de 500 mil. euro

21 Aug, 11:56 • Redactia DailyBusiness
Compania de stat Hidroelectrica, aflata in insolventa, va finaliza primul grup de productie a energiei din cadrul unui proiect mai amplu in valoare totala de peste 500 milioane de euro, care vizeaza amenajarea hidroenergetica a raului Buzau.
Hidroelectrica finalizeaza primul grup de productie a energiei dintr-un proiect de 500 mil. euro

„Realizarea (unei galerii subterane de 16,5 km – n.r.) inseamna o etapa semnificativa in desfasurarea graficului privind realizarea termenului de punere in functiune la primul grup hidroenergetic de 55 MW din cadrul proiectului de amenajare complexa Siriu-Surduc-Nehoiasu, cu o valoare totala a investitiei de peste 500 milioane euro”, a anuntat Hidroelectrica.

Lucrarile de exploatare hidroenergetica a raului Buzau au inceput in 1984, cu amenajarea lacului Siriu.

Compania a intrat in insolventa in luna iunie.

Hidroelectrica a [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/cauzele-intrarii-in-insolventa-a-companiei-hidroelectrica-79732/]intrat in insolventa din cauza[/url] vanzarilor de energie catre „baietii destepti”, managementului deficitar, investitiilor neperformante si secetei prelungite, dar si a altor factori, potrivit raportului administratorului judiciar al companiei, Euro Insol.

Alte cauze au fost costurile cu apa uzinata, contractul colectiv de munca si achizitia de energie de la terti.

Pierderile suferite de Hidroelectrica in urma contractelor paguboase semnate cu ‘baietii destepti’ au insumat 1,1 miliarde de euro in perioada 2006-2012, a declarat, vineri, Remus Borza, reprezentatul Euro Insol.

[url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/salariul-mediu-in-hidroelectrica-este-de-1-643-euro-angajatii-primesc-70-de-beneficii-79736/]Salariul mediu pe angajat[/url] in Hidroelectrica este de 1.643 euro, iar salariatii companiei beneficiaza de 70 de tipuri de indemnizatii, prime jubiliare si alte beneficii, care acopera 59% din totalul veniturilor, fiind o situatie „atipica”, potrivit administratorului judiciar al Hidroelectrica.

Remus Borza, seful Euro Insol, a spus ca salariatii companiei de stat, intrata in insolventa in luna iunie a anului curent, beneficiaza de 70 de beneficii, prime jubiliare, indemnizatii, a caror ponderea este mai mare cu 300% fata de salariul de baza.