Finante-Banci

HSBC este investigata in SUA, Marea Britanie, Franta si alte tari, in cazul de evaziune fiscala

11 Feb, 10:28 • Redactia DailyBusiness
HSBC Holdings este investigata in SUA, Marea Britanie, Franta si alte tari dupa ce a recunoscut ca la divizia de private banking din Elvetia au avut loc nereguli care au permis ca unii dintre clienti sa eludeze fiscul.
HSBC este investigata in SUA, Marea Britanie, Franta si alte tari, in cazul de evaziune fiscala

Procuratura din Statele Unite a intensificat eforturile pentru a stabili daca HSBC, a doua mare banca din lume, a ajutat clienti americani sa nu isi plateasca taxele, in urma informatiilor din presa potrivit carora banca a ajutat clienti bogati sa ascunda active de ordinul milioanelor de dolari.

Autoritatile americane investigheaza si daca HSBC a manipulat cursul valutar, iar un oficial a declarat luni ca Departamentul de Justitie ar purtea redeschide in acest context un acord convenit de procuratura cu aceasta banca, in 2012, scrie Mediafax.

Acordul a facut parte dintr-o intelegere de 1,9 miliarde de dolari care a permis HSBC sa evite acuzatii penale, dupa ce s-a descoperit ca banca a contribuit la transferarea a sute de milioane de dolari proveniti din trafic de droguri, prin sistemul financiar american.

Citeste si: Raportul scandalos. Circa 220 dintre clientii HSBC Elvetia au legaturi cu Romania