- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

IMM-urile se opun suprataxarii averilor

12 Aug, 18:38 • Redactia DailyBusiness
Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), a anuntat joi sa se opune suprataxarii averilor, masura care urmeaza a fi pusa in discutia coalitiei de Guvernare si Parlamentului.
IMM-urile se opun suprataxarii averilor

Astfel CNIPMMR considera ca aceasta masura reprezinta o dubla impozitare ceea ce contravine practicilor Uniunii Europene si principiilor de impozitare normale.

„Aplicarea acestei masuri va genera consecinte negative semnificative si anume: amplificarea evaziunii fiscale, transferul de valori din Romania in banci si alte institutii financiare din alte tari, amplificarea procesului, inceput de cativa ani, de transfer de intreprinderi din Romania in tarile limitrofe (de ex. Bulgaria si Ungaria), reducerea numarului de intreprinderi si afectarea potentialul economic al clasei de mijloc, care asigura stabilitatea economica si sociala a unei tari”, se arata in comunicatul Consiliului.

Totodata, CNIPMMR este de parere ca initiativa legislativa a suprataxarii averilor nu are la baza o analiza de impact sistematica asupra mediului de afaceri si a IMM-urilor, astfel cum se solicita in mod obligatoriu in documentele strategice europene.

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania considera ca o asemenea masura poate fi discutata numai pentru cazurile averilor nejustificate.