- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Insolventa Transchim va fi administrata de catre Casa de Insolventa Transilvania

13 Sep, 11:39 • Redactia DailyBusiness
Casa de Insolventa Transilvania (CITR) a fost numita administrator judiciar al companiei Transchim ca urmare a deciziei Tribunalului Bucuresti, dupa solicitatea venita din partea societatii de a intra in procedura de insolventa, pentru a se putea reorganiza.
Insolventa Transchim va fi administrata de catre Casa de Insolventa Transilvania

Activitatea Transchim se desfasoara in sectorul transporturilor de marfa, in special transporturi agabaritice pentru marii producatori de echipamente industriale din tara si din Europa. In prezent, compania are comenzi in derulare in valoare de peste 6 milioane de lei, atat pentru transport intern, cat si pentru cel extern.

Flota auto a societatii cuprinde un numar de peste 90 de capete de tractor si semiremorci.

„Scopul principal al societatii Transchim este de a-si restructura activitatea prin propunerea unui  plan de reorganizare, in conditiile continuarii activitatii de transport, paralel cu achitarea datoriilor acumulate pana la data deschiderii procedurii”, a declarat Adrian Lotrean, senior partner al CITR.

Compania Transchim a fost infiintata in 1980 pentru a oferi transport agabaritic rutier pentru industria chimica si petrochimica din Romania. Azi, Transchim ofera logistica necesara proiectelor de transport industrial, transport maritim si fluvial, operatiuni portuare, transport feroviar si formalitati vamale pe intreg teritoriul Europei.

Casa de Insolventa Transilvania actioneaza ca un intermediar intre debitoare si ceilalti participanti in procedura. Are un colectiv format din 90 de angajati, 30 practicieni in insolventa si 12 echipe de lucru.

CITR reprezinta societatea corespondenta a societatii civile de avocati Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.