Finante-Banci

Institutiile UE isi deschid portile pentru publicul larg

04 May, 17:24 • Redactia DailyBusiness
Institutiile comunitare marcheaza sambata “Ziua portilor deschise”, pentru a aduce la cunostinta publicului larg activitatea lor, in perspectiva sarbatoririi, la 9 mai, a Zilei Europei.
Institutiile UE isi deschid portile pentru publicul larg

Cetatenii vor putea vizita sediile institutiilor, inclusiv emblematicul “Berlaymont”, care gazduieste activitatea zilnica a Comisiei Europene, si vor putea participa la o serie de dezbateri organizate de institutii, printre care cea dedicata viitorului integrarii europene. 

Comisarul european pentru justitie, drepturi fundamentale si cetatenie si vicepresedinte al Comisiei Europene, Viviane Reding, i-a indemnat pe cetateni sa viziteze institutiile daca doresc sa afle “cum se fac politicile europene si cine le face”.

Viviane Reding participa sambata, la Bruxelles, la “Ziua Dialogului”, cu peste 300 de cetateni europeni, pe tema preocuparilor si sperantelor pentru viitor. 

Capitala belgiana va fi, de asemenea, gazda mai multor manifestari in cadrul carora cetatenii isi vor putea exprima “ideile despre viitorul Europei”, scrie Agerpres.

Uniunea Europeana trece printr-o „criza de legitimitate” si trebuie sa faca un efort pentru a deveni „un motor de crestere economica durabila”, a afirmat recent noul premier italian, Enrico Letta, pledand pentru o „Europa federala”.

„Europa este in criza de legitimitate si, in momentul in care cetatenii au nevoie din ce in ce mai mare de ea, trebuie sa devina un motor de crestere economica economica durabila”, a declarat Letta in Camera Deputatilor.

Pentru a demonstra ca Guvernul sau este „european si eurofil”, Letta a anuntat ca primele vizite le va efectua la Bruxelles, Berlin si Paris.

„Solutia la problemele UE este o mai mare integrare in sensul unei Europe federale”, a spus Letta.