Investitiile in energia verde incep sa „miste”. Inca un parc fotovoltaic finalizat (Foto)

03 Sep, 11:51 • Redactia DailyBusiness
Parcul fotovoltaic de 1,7 MW din judetul Bistrita-Nasaud, detinut de Casa de Investitii Alianta, a fost finalizat, potrivit contractorului EPC Egnatia Romania, furnizor de servicii la cheie pentru proiecte fotovoltaice.
Investitiile in energia verde incep sa miste. Inca un parc fotovoltaic finalizat (Foto)

Proiectul, situat in localitatea Lachinta, judetul Bistrita-Nasaud, a fost conectat la reteaua nationala de electricitate pe 17 august.

Compania elena Egnatia Romania a folosit pentru finalizarea parcului fotovoltaic 6.762 de panouri solare fixe si 54 invertoare.

Lucrarile de contructie au fost realizate in 4 saptamani.

Potrivit companiei elene, panourile fotovoltaice au fost furnizate de catre Solar World, invertoarele sunt procurate de la compania Power-One, iar structura este furnizata de catre Alumil.

“Este primul proiect fotovoltaic pentru care suntem contractor EPC in Romania. Estimarile pe care le avem arata ca piata locala va fi ofertanta pentru furnizori de servicii la cheie pentru proiecte fotovoltaice in urmatorii 2 ani”, a declarat Thomas Melitsis, directorul general al companiei Egnatia Romania.

„Volumul de munca al Egnatia Romania pentru urmatoarele 6 luni priveste construirea mai multor parcuri fotovoltaice ce totalizeaza pana in acest moment 28 MW,” a adaugat acesta.

Potrivit informatiilor din piata, investitia necesara instalarii unui MW se cifreaza intre 2 si 2,5 milioane de euro.

Romania s-a angajat ca pana in 2020 sa produca 38% din electricitate din surse regenerabile de energie, ca o contributie la limitarea emisiilor de dioxid de carbon asumate de tarile membre ale Uniunii Europene.

La inceputul lunii august, a mai fost inaugurat un parc de acest tip, la Buzias, care este compus din 3.800 de panouri, cu o putere totala de 1 MW.
Investitia companiei timisorene Constructim se ridica la 2 milioane de euro, potrivit Adevarul.

Egnatia Romania opereaza pe piata locala din 2005. Compania elena este implicata in proiecte in sectorul telecomunicatiilor si constructiilor, este furnizor de servicii la cheie pentru parcuri fotovoltaice si instaleaza turnuri pentru masuratori de vant.

De asemenea, este contractorul la cheie pentru o hala industriala de 9.000 metri patrati pentru compania Alumil. Compania numara 40 de angajati in Romania.
   
Casa de Investitii Alianta  este un dezvoltator imobiliar cu capital autohton integral privat, dezvoltand in principal proiecte in municipiul Bistrita.