- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Isarescu: Dezbaterile economice sunt caracterizate de trivialitate. Situatia trebuie sa inceteze

16 Jun, 16:45 • Redactia DailyBusiness
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a afirmat, miercuri, ca se creeaza foarte multe confuzii in cadrul dezbaterilor economice, iar trivialitatea care le caracterizeaza este extrem de periculoasa si trebuie sa inceteze, potrivit Mediafax.
Isarescu: Dezbaterile economice sunt caracterizate de trivialitate. Situatia trebuie sa inceteze

„Sunt foarte multe confuzii. Societatea romaneasca are nevoie mai mult ca oricand de dezbateri profesioniste si trebuie sa facem eforturi pentru a le traduce intr-un limbaj mai accesibil. Nu trebuie sa continue trivialitatea dezbaterilor economice. Este un lucru extrem de periculos”, a spus Isarescu, la un seminar organizat la BNR.

El a afirmat ca trebuie initiata o ofensiva pentru „a repune in drepturi” problemele financiare si economice, pentru ca altfel punctele de vedere ale economistilor si ale finantistilor vor fi in mare masura pe langa subiectul economic si financiar.

„Ne revine sarcina noua, economistilor si finantistilor, sa fim mai vocali. Avem insa un mare dezavantaj, nu putem sa facem rating”, a explicat Isarescu.

Afirmatiile guvernatorului BNR vin dupa ce a urmarit marti seara o dezbatere televizata in care s-a exprimat indignarea ca a crescut rezerva BNR. „Asa o pacoste pe capul Romaniei, ca ne-a crescut rezerva”, a spus Isarescu.

Guvernatorul BNR a explicat ca rezerva valutara asigura stabilitatea financiara, precum si stabilitatea cursului de schimb. „Notiunea aceasta de stabilitate pare un dat, dar e la fel ca sanatatea, incepi sa iti dai seama ce importanta e cand n-o mai ai”, a mai spus Isarescu.