- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Isarescu: Schimbarea guvernului poate fi asimilata si administrata daca e rapida si constitutionala

07 Feb, 15:03 • Redactia DailyBusiness
Numirea unui premier reprezinta o schimbare politica majora si un factor de stres pentru piete, dar care poate fi asimilata de investitori si administrata de Banca Nationala a Romaniei daca se deruleaza in cadru constitutional si se finalizeaza rapid, afirma guvernatorul BNR, Mugur Isarescu (foto).
Isarescu: Schimbarea guvernului poate fi asimilata si administrata daca e rapida si constitutionala

„O schimbare de guvern in cadrul procedurilor constitutionale nu este un lucru de confort pentru piete. Orice schimbare politica majora si aici este vorba de o schimbare politica majora este un factor de stres pentru piete, dar poate fi asimilat si acomodat de catre piete si administrat de BNR daca se deruleaza intr-un cadru constitutional si este rapid. Pana acum nu vedem elemente vizibile de stres pe piete. Pana acum lucrurile sunt sub control. Si speram sa ramana asa”, a spus Isarescu.

El a mai precizat ca n-a observat o influenta asupra cursului valutar dupa demisia Guvernului Boc, conform [url=http://www.mediafax.ro/politic/isarescu-schimbarea-guvernului-poate-fi-asimilata-si-administrata-daca-e-rapida-si-consitutionala-9214017/]Mediafax[/url].

Luni,
[url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/premierul-emil-boc-a-demisionat-cine-ii-va-lua-locul-video-73546/
]premierul Emil Boc a demisionat[/url].

Luni seara, presedintele
Traian basescu l-a desemnat [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/traian-basescu-a-fost-agreata-numirea-lui-mihai-razvan-ungureanu-ca-premier-73575/
]premier pe Mihai Razvan Ungureanu[/url], seful Serviciului de
Informatii Externe (SIE). Acesta trebuie sa formeze un nou cabinet ce urmeaza
sa fie prezentat in fata parlamentului in 10 zile si apoi sa primeasca votul de
incredere al corpului legislativ.