Italienii de la Rina Group vor sa-si creasca activitatea din Romania cu 15% in 2012

21 Jun, 18:38 • Redactia DailyBusiness
Grupul Rina, companie de consultanta si certificare in inginerie, a deschis joi un nou birou la Bucureti, anuntand un program semnificativ de expansiune in Romania.
Italienii de la Rina Group vor sa-si creasca activitatea din Romania cu 15% in 2012

Compania va creste activitatea din Romania cu 15% in acest an, potrivit
lui Alessandro Romei, Country Manager Romania al Rina Group.

Rina livreaza servicii in Romania din anul 2006. In 2011, a achizitionand 70% din Simtex, o organizatie privata romaneasca in domeniul certificarii pentru sisteme de corporate management si produse. Ulterior, in aprilie 2012, a achizitionat compania publica de certificare ISCIR Cert, ca urmare a hotararii de a permite privatizarea sa.

Ca urmare a acestor  initiative, Rina Group si-a consolidat pozitia la nivelul regiunii est-europene, in domeniile certificarii, inspectiei si formarii profesionale. Biroul din Bucuresti a devenit unul dintre cele mai mari ale companiei si, in acest moment, este un centru strategic de dezvoltare a activitatilor sale in Balcani.

Rina are in prezent patru companii in Romania – Rina Romania, Rina Simtex, Projemir Energy si ISCIR Cert. Are birouri la Bucuresti, Chisinau, Constanta si Timisoara, cu aproape 100 de angajati.

Grupul are peste 2.100 de angajati si 140 de filiale in 49 de state. Rina opereaza printr-o retea de companii dedicate diferitelor sectoare, printre care Marina, Infrastructura si Imobiliare, Transport si Logistica, Alimentatie si Agricultura, Mediu si Dezvoltare Durabila, Finante si Institutii Publice, Business Governance si Energie.