Kingfisher renunta la preluarea Mr Bricolage

30 Mar, 14:36 • Redactia DailyBusiness
Retailerul britanic de bricolaj Kingfisher renunta la preluarea Mr Bricolage, intrucat in urma opozitiei ANPF, care detine 41,9% din compania franceza, nu a putut fi prelungit termenul limita, stabilit initial la 31 martie, pentru obtinerea acordului autoritatilor de reglementare.
Kingfisher renunta la preluarea Mr Bricolage

In 23 iulie 2014, Kingfisher a incheiat un acord angajant cu actionarii principali ai Mr Bricolage pentru preluarea titlurilor detinute de acestia, cu conditia acceptului autoritatilor anti-trust. Acordul prevedea ca intelegerea va fi anulata daca acceptul autoritatilor de reglementare nu va fi obtinut pana la 31 martie 2015, dar era posibila o prelungire a acestui termen, se arata intr-un comunicat al Kingfisher, citat de Mediafax.

Retailerul britanic mentioneaza insa un comunicat din 27 martie 2015 al ANPF, o organizatie controlata de francizati ai Mr Bricolage care detin 41,9% din actiunile companiei franceze, in care acestia comunica decizia de a refuza orice prelungire a termenului de 31 martie 2015.

Kingfisher, care in 2013 a preluat magazinele Bricostore din Romania, a anuntat in aprilie 2014 ca inaintat o oferta de 275 de milioane de euro pentru Mr Bricolage, cu trei magazine pe piata romaneasca, anticipand atunci incheierea tranzactiei pana la finele anului financiar 2014-2015.

Mr Bricolage detine trei magazine in Romania, la Bucuresti, Pitesti si Iasi, potrivit site-ului companiei.