LaColline estimeaza cresterea vanzarilor cu 15 % dupa reducerea TVA la alimente

02 Jun, 12:50 • Redactia DailyBusiness
Reducerea TVA-ului pana la valoarea de 9% aduce cu sine reduceri si la preturile produselor LaColline, companie care estimeaza cresterea vanzarilor cu 15 % cu aceasta ocazie.
LaColline estimeaza cresterea vanzarilor cu 15 % dupa reducerea TVA la alimente

Astfel, in magazinul online preturile sunt acum mai mici, un rulou de branza de capra pentru care se plateau 4,5 lei costa acum 4 lei. Totodata, valoarea unei comenzi medii realizate online care se ridica, pana la 1 iunie, la 50 de lei, poate ajunge acum la 43 de lei,  ceea ce reprezinta o reducere de 15%. Datorita acestui fapt, compania estimeaza o crestere a semnificativa a vanzarilor in urmatoarea perioada.

„Consider ca este o masura care are rezultate vizibile intr-un timp scurt. Astfel, in perioada urmatoare, preturile mai accesibile ii vor impulsiona pe clientii nostri, determinand stimularea cumparaturilor. Prin urmare, valoarea acestora ar putea inregistra o crestere de aproximativ 15%”, afirma Ovidiu Spinu, proprietarul fabricii la Colline.

Cresterea vanzarilor din perioada urmatoare continua trendul ascendent inregistrat de fabrica LaColline. De la inceputul anului si pana acum, compania a avut o cifra de afaceri de 1.500.000  lei, cu 5% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut. Exporturile ocupa in continuare o cota importanta din valoarea acestei cifre de afaceri, 40%, fabrica LaColline pastrand parteneriate cu multe tari din Europa Centrala. 

Rulourile de branza de capra sunt din ce in ce mai prezente in capul listei de cumparaturi a clientilor LaColline, ocupand o pondere de 30% din valoarea totala a vanzarilor. Rulourile de branza sunt urmate de iaurt si kefir precum si de branza crema tartinabila.

„Piata lactatelor de capra a devenit una foarte competitiva” , a mentionat Ovidiu Spanu. 

Fabrica de produse din lapte de capra a fost infiintata in 2007 si reprezinta o afacere cu un capital 100% romanesc. Produsele La Colline sunt exportate in tari precum Ungaria, Cehia si Slovacia, Italia, Franta iar in tara noastra sunt distribuite in hipermaketuri si comercializate prin magazinul online al firmei.