- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Liga Intreprinzatorului Roman propune amnistia fiscala ca masura anticriza

16 Jun, 17:05 • Redactia DailyBusiness
Liga Intreprinzatorului Roman (LIR) Cluj propune amnistia fiscala, dupa model italian, ca masura anticriza, urmand sa solicite parlamentarilor de Cluj introducerea acestei solutii sub forma de proiect legislativ.
Liga Intreprinzatorului Roman propune amnistia fiscala ca masura anticriza

Presedintele LIR Cluj, Adrian Coroian, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca organizatia pe care o conduce i-a invitat pe senatorii si deputatii de Cluj sa participe, joi, la masa rotunda intitulata „Repornirea motorului economiei romanesti prin parghii legislative”, scrie Mediafax.

„Incercam sa gasim solutii de redresare economica si de repornire a motorului economiei prin initiative legislative care sa fie sustinute de parlamentari, pentru a fi aplicate de Guvern.

Propunem stabilirea unei filosofii fiscale care sa creeze un mediu economic predictibil pe urmatorii cinci-zece ani. Statul roman poate sa isi vanda linistit toate afacerile private sau se poate face amnistie fiscala, dupa model italian”, a precizat Coroian.

Potrivit acestuia, statul roman ar putea da o amnistie fiscala celor care au instrainat sume importante si ar putea percepe un impozit pentru ca banii sa fie repatriati fara explicatii.

„In 20 de ani de tranzitie, s-au instrainat sume importante, care se afla in strainatate, depozitate de catre diverse persoane din Romania. Statul ar putea sa perceapa un impozit de cinci-zece la suta pe sumele respective, care apoi pot fi repatriate fara nicio explicatie privind provenienta lor. Banii rezultati, de ordinul sutelor de milioane de euro sau chiar mai mult, pot fi folositi pentru investitii directe”, a afirmat presedintele LIR Cluj.

Acesta a subliniat ca autoritatile ar putea, de asemenea, sa regandeasca si politica fiscala in materie de impozit forfetar.

„Trebuie cuprinse toate aceste propuneri intr-un document credibil si coerent”, a spus presedintele LIR Cluj.

Masa rotunda care va fi organizata de LIR are ca obiective evitarea cresterii impozitelor si a taxelor in faza a doua de masuri economice preconizate de Guvern.
Adrian Coroian a mentionat ca majoritatea parlamentarilor clujeni au confirmat participarea la manifestare.
LIR este o asociatie patronala care reuneste IMM-uri clujene, infiintata in anul 2008 si numarand peste 15 membri.