- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Martin Skopek se intoarce la conducerea segmentului de retail al BCR

15 Dec, 11:42 • Redactia DailyBusiness
Oana Petrescu a decis sa renunte la pozitia de membru al Comitetului Executiv al Banca Comerciala Romana (BCR), responsabil pentru retail, cu incepere de la 31 martie 2012. Ea va fi inlocuita de Martin Skopek (foto), se arata intr-un comunicat al Erste Group.
Martin Skopek se intoarce la conducerea segmentului de retail al BCR

Martin Skopek este membru al Comitetului Executiv al Erste Group responsabil pentru segmentul retail.

Acesta a mai ocupat pozitia de membru al Comitetului Executiv al BCR, responsabil pentru retail, in perioada noiembrie 2006 – iunie 2010, contribuind la construirea operatiunilor de retail.

El va continua sa coordoneze operatiunile de retail la nivelul Grupului si isi va pastra functia de presedinte al consiliului de retail al Erste Group.

„Prin aceasta decizie, dorim sa ne asiguram ca, in pofida conditiilor economice dificile, activitatea de retail la BCR va continua sa progreseze lin si ca banca va beneficia pe deplin de momentul in care consumul privat se va relansa,” a explicat Andreas Treichl, CEO-ul Erste Group, cu privire la numirea lui Martin Skopek.

Consiliul de Supraveghere al Erste Group Bank AG a adoptat in cursul sedintei de miercuri cateva decizii de personal care privesc atat holdingul, cat si filialele din Ungaria si Romania.

totodata, Bernhard Spalt, in prezent membru al Comitetului Executiv al Erste Group Bank AG, va prelua responsabilitatile de management al riscurilor la Erste Bank Ungaria incepand cu 1 februarie 2012, post ramas vacant din vara.

Responsabilitatile lui Bernhard Spalt in cadrul Erste Group vor fi preluate de Gernot Mittendorfer, actualmente membru al comitetului executiv, responsabil cu activitatile de afaceri corporate si investment banking. Responsabilitatile curente ale lui Gernot Mittendorfer vor trece in atributia lui Franz Hochstrasser, care a mai detinut aceasta functie in perioada iunie 2008 – martie 2009 si care va continua sa raspunda de operatiunile de trezorerie si piete de capital.

Toate numirile urmeaza a fi supuse aprobarii autoritatilor locale de supraveghere.

Masurile de mai sus vor reduce numarul membrilor comitetului executiv al Erste Group de la 7 la 5 membri. In cadrul sedintei de ieri a Consiliului de Supraveghere al Erste Group, s-a luat hotararea prelungirii mandatelor celor cinci membri ai Comitetului Executiv pana la jumatatea anului 2017. Mandatele in curs sunt in vigoare pana la jumatatea anului 2012, se arata in comunicatul Erste.