Matache, Ministerul Dezvoltarii: Nu incepem noi proiecte in acest an. Sunt deschise 3.000 de santiere

18 Apr, 12:06 • Redactia DailyBusiness
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice nu va incepe noi proiecte in acest an, concentrandu-se pe finalizarea celor deja incepute, in conditiile in care la nivel national sunt deschise circa 3.000 de santiere, a declarat, joi, Iulian Matache, secretar de stat in institutie.
Matache, Ministerul Dezvoltarii: Nu incepem noi proiecte in acest an. Sunt deschise 3.000 de santiere

„Nu vrem sa mai incepem alte
proiecte, in conditiile in care in prezent sunt deschise 3.000 de
santiere la autoritatile locale. Acestea sunt fie de apa, fie de
canal, baze sportive, deschise de-a lungul timpului si pentru care nu
au fost alocate fonduri pentru a fi inchise”, a spus Matache, potrivit Mediafax.

Pe de alta parte, potrivit unei ordonante de urgenta aprobata recent de Guvern, autoritatile locale vor primi bani de la stat prin intermediul unui nou program, denumit Programul national de dezvoltare locala, care va fi coordonat doar de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Documentul stabileste ca fondurile vor fi alocate pe baza unor criterii care vor avea in vedere cel putin ponderea obiectivelor de investitii aflate in derulare pe fiecare judet, date demografice si administrativ-teritoriale, capacitatea financiara a beneficiarilor. 

Finantarea va fi acordata atat pentru obiective de investitii noi, pentru care nu au fost incheiate contracte si nici nu au fost preluate pana in prezent in vreun program de finantare, cat si pentru obiective de investitii aflate in derulare.